• Banja Kanjiža

Banja Kanjiža

Banja Kanjiža

Banja Kanjiža se nalazi na severu Srbije, na desnoj obali reke Tise. Udaljena je 40 km od Subotice i 120 km od Novog Sada. Do Kanjiže se može doći autoputem Beograd-Novi Sad-Subotica-Horgoš i železnicom Beograd-Subotica. Banja je smeštena u velikom parku, na nadmorskoj visini od 87 m. Klima banje je kontinentalna, sa toplim letima i hladnim zimama.

Termomineralne vode su hiperterme (temperature od 51 do 72°C) i sadrže natrijum, hidrokarbonate, jod, brom, sulfide. U lečenju se koristi i lekovito blato – peloid.

Lečenje se obavlja u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Kanjiža, koja je opremljena najsavremenijim uređajima za fizikalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju.

U Banji Kanjiža se leče:

reumatska oboljenja
stanja nakon povreda koštano-zglobnog aparata
povrede perifernog nervnog sistema
stanja postoperativne ortopedije
oštećenja centralnog nervnog sistema kod dece
Gostima su na raspolaganju brojni sportski tereni: dva zatvorena bazena, sauna, solarijum, teretana, sportska hala, atletska staza, tereni za odbojku, košarku, rukomet i tenis, fudbalski tereni, što omogućava sprovođenje posebnog programa za fizičke pripreme sportista, uz medicinski nadzor.

Na obali reke Tise je park sa stazama za šetnju, a reka je pogodna za sportove na vodi i pecanje. Obližnja lovišta pružaju mogućnost za lov na nisku i visoku divljač. Iz Kanjiže se mogu organizovati izleti do Subotice, jezera Palić i ergele „Zobnatica“. Preuzeto:srbija.travel

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Kanjiža
Narodni park bb, 24420 Kanjiža
tel. +381 (0)24 874-725, faks 874-810
www.banja-kanjiza.co.rs

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail