• Cinema City - internacionalni filmski festival Novi Sad
  • Cinema City - internacionalni filmski festival Novi Sad
  • Cinema City - internacionalni filmski festival Novi Sad

Cinema City – internacionalni filmski festival Novi Sad

CINEMA CITY - ceo grad je bioskop!

Cinema City je međunarodni filmski festival koji se godišnje održava u Novom Sadu. Tokom sedam dana Novi Sad postaje grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima. Programski koncept festivala predviđa filmski, muzički i CinemaYouth program koji se odvijaju na 10 gradskih lokacija.

Filmski program predstavlja selekcije domaće i strane produkcije. Više od 100 filmova biće prikazano na indoor i outdoor lokacijama širom grada. Muzički program festivala Cinema City obuhvata atraktivne žurke otvaranja i zatvaranja, kao i brojne koncerte, VIP žurke i prijeme za goste festivala. CineYouth, akademski program festivala, sastoji se od preko 30 panela sa unapred odabranim učesnicima iz više od 10 zemalja. Filmski umetnici, teoretičari, kritičari, predstavnici filmskih institucija, tokom akademskog programa otvaraju veoma značajne teme za filmsku umetnost i filmsku industriju.

Festival Cinema City posetili su neki od najznačajnih umetnika nezavisne filmske produkcije iz zemlje i sveta. Cinema City godišnje ima više od 500 akreditovanih gostiju, među kojima su filmski autori, reditelji, glumci, predstavnici svetskih festivala i filmskih institucija, novinari, umetnici. Pored prestižnih imena iz sveta filma, festival u okviru selekcije “Up to 10 000 bucks” ugosti više od 300 mladih autora, koji predstavljaju budućnost domaće i svetske kinematografije. Tekst preuzet s oficijelnog sajta festivala.

Vreme održavanja: 29.06 - 05.07 2015, Novi Sad

Web:http://www.cinemacity.org/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail

Ostavite komentar