• Nišvil jazz festival 11.-14. Avg. 2016.

Nišvil jazz festival 11.-14. Avg. 2016.

Nišvil jazz festival

Internacionalni Nišvil džez festival - najposećeniji džez festival jugoistočne Evrope, od samog osnivanja 1995.godine dosledno brani evropske vrednosti multikulturalnosti i strpljivo neguje muzički ukus pojedinaca.Nišvil jazz festival je Javna Gradska Manifestacija Niša od 2005, a 2010 godine odlukom Ministarstva kulture Republike Srbije i Manifestacija od Nacionalnog značaja.

Glavni program festivala održava se na otvorenom prostoru Platoa niške Tvrđave, na dve bine Earth i Sky, a mnogi kvalitetni domaći i strani izvođači nastupaju na stejdževima koji su besplatni za publiku: River, Open, Movie, Matine, Welcome, Youth i Jam Session stejdž.

Važan segment festivala predstavlja Nišville džez workshop, uspostavljen 2007. godine. Prve godine džez radionica gitarski workshop su držali Larry Coryell i Vlatko Stefanovski, a 2008. godine je organizovan bubnjarski master klas (predvači: Billy Cobham i Marion Felder) i gitarska radionica koju su držali Rodney Jones, Jan Vaclav Vanek i Stochelo Rosenberg. Od 2009. godine svi značajniji učesnici festivala učestvovali su kao predavači u konceptu besplatnih džez radionica za skoro sve instrumente koji se koriste u ovom muzičkom žanru.Preuzeto sa sajta festivala.

Ovogodišnji Nišville Jazz Festival biće održan od 11. do 14. avgusta 2016.

http://www.nisville.com/index.php/sr/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail