• Pametni PetroSOLAR reklamni totem sa Interaktivnim monitorom u Loznici
  • Pametni PetroSOLAR reklamni totem sa Interaktivnim monitorom u Loznici

Pametni PetroSOLAR reklamni totem sa Interaktivnim monitorom u Loznici

Pametni PetroSOLAR reklamni totem sa Interaktivnim monitorom u Loznici

Turistička organizacija Loznice je za svoje sugrađane instalirala pametni PetroSOLAR totem sa Interaktivnim touch monitorom dijagonale ekrana 19,5”, besplatnim USB punjačima za mobilne uređaje, WiFi internetom, LED rasvetom i prednjom i zadnjom pozicijom za brendiranje, koji je postavljen u samom centru grada u pešačkoj zoni.

Želja Turističke organizacije Loznice je da putem Interaktivnog touch monitora, brojnim turistima koji dolaze, kao i svojim sugrađanima pruži sve bitne informacije o gradu i njegovim turističkim potencijalima. Pored toga, zahvaljujući USB punjačima, svi korisnici i putni namernici će moći besplatno da dopune svoje mobilne uređaje, ili koriste WiFi internet, dok su zahvaljujući primeni zelene energije, izbegnuti su svi dodatni troškovi električne energije, jer se Totem samostalno napaja putem SOLARNE energije, a tokom noći čak i osvetljava prostor u kome se nalazi jer poseduje samostalnu LED rasvetu.

Kompletan razvoj PetroSOLAR proizvoda izveo je tim domaćih inženjera kompanije Petro-mont, na čelu sa autorom projekta Jošanov Laza
​​rom. Idealni su za postavljanje na svim otvorenim prostorima, kao što su Parkovi, Parkinizi, Šetlišta, Plaže, Nacionalni parkovi,… Veoma su jednostavni za upotrebu, ne zahtevaju nikakvo održavanje, a nakon instaliranja odmah spremni za upotrebu.

Tri ključne prednosti instaliranja PetroSOLAR proizvoda su:

1. Povećanje Bezbednosti u gradskim & van gradskim i neosvetljenim sredinama
2. Unapređenje kvaliteta života, zadovoljenjem konstantne potrebe za Internetom i dodatnom energijom za mobilne uređaje
3. Povećana interakcija sa mobilijarom - doprinosi efikasnijem prenošenju reklamno-informativnih poruka

Zbog svoje svestranosti mogu biti finansirani iz različitih projekata i domaćih i inostranih fondova za:
- Zaštitu i unapređenje životne sredine
- Razvoj turizma
​- Unapredjenja lokalnog razvoja
- Unapređenje energetske efikasnosti
- Povećanja bezbednosti i bezbednosti u saobraćaju
​​- ​,...

Osnova PetroSOLAR proizvoda je totem koji sadrži solarni panel, pripadajuću instalaciju i dodatne elemente, sa osnovnom namenom da korisnicima obezbedi LED osvetljenje, besplatno punjenje mobilnih uređaja, Wi-Fi bežični internet, kao i pružanje reklamno-turističkih informacija o lokaciji gde se nalaze ili atrakcijama u blizini. PetroSOLAR Pametne klupe su nadogradnja totema mestima za sedenje, dok PetroSOLAR autobuska stajališta takođe za osnovu imaju PetroSOLAR totem, oko koga se konstrukcijski integrišu elementi koji sačinjavaju autobusko stajalište (bočni i zadnji elementi, kao i krov).

Zahvaljujući primeni zelene energije i energetskoj nezavisnosti, jednostavnosti dizajna i širokoj funkcionalnosti koja je u mogućnosti da integriše mnogobrojne dodatne elemente u zavisnosti od želje investitora, ova rešenja montiraju se brzo i jednostavno na bilo koju željenu lokaciju u gradskoj ili vangradskoj sredini. Mogu da se nađu u parkovima, skijalištima, šetalištima, plažama, otvorenim parking prostorima ili pak zaštićenim prirodnim područjima, kao što su nacionalni parkovi.

Primenom solarne energije, javni troškovi električne energije se značajno smanjuju, a briga o zaštiti životne sredine primenom obnovljivih izvora energije umnogome unapređuje.

Autor PetroSOLAR projekta je Lazar Josanov

lazarjosanov@gmail.com

Skype: lazar.josanov

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail