• Štrand - Gradska plaža Novi Sad
  • Štrand - Gradska plaža Novi Sad

Štrand – Gradska plaža Novi Sad

Štrand - Gradska plaža Novi Sad

Najlepša i najuređenija plaža na Dunavu, novosadski Štrand je zvanično otvoren 1911. godine. Danas "Štrand" zahvata sedam hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih. Duž 700 metara plaže posetioci uživaju i u hladu oko 400 stabala i šiblja.

Za bezbednost kupača i posetilaca brinu spasilačka i redarska služba, a o zdravlju brine dežurni lekar. Tokom leta na "Štrand" dnevno dođe oko 15.000 posetilaca. Na raspolaganju im je 700 kabina, brojni sportski, ugostiteljski i zabavni sadržaji za sve uzraste.

Na Štrandu su izgrađeni tereni za košarku, odbojku na pesku, mini-golf, kao i veštačka stena za sportsko penjanje odnosno alpinizam. Na zelenoj površini nalazi se veliki broj igrališta namenjenih deci svih uzrasta (tobogani i penjalice različitih dimenzija, ljuljaške i slično). Zelena površina se koristi i za badminton, bacanje frizbija i druge rekreativne aktivnosti.

Ponudu ovog jedinstvenog kompleksa na obali Dunava upotpunjavaju i brojne sportske manifestacije kao što je "Dunavska regata TID", "Novosadski triatlon", takmičenja u tenisu na pesku, odbojci na pesku, košarci, fudbalu, free-climbing, skijanje na vodi i slično.

Dunav je svakako jedno od osnovnih obeležja Novog Sada, a potez oko Novog Sada jedno je od retkih mesta gde se može jedriti na reci, s obzirom da Dunav ovde ima najšire delove u svom toku, a postoji i nekoliko rukavaca u kojima je voda izuzetno mirna.

Adresa: Sunčani kej bb
Telefon: 021-455719
Web: www.zelenilo.com

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail

Ostavite komentar