• ZOO vrt, Palić
  • ZOO vrt, Palić

ZOO vrt, Palić

ZOO vrt, Palić

Zoološki vrt se prostire na 10 hektara, a njegov koncept, lepota, uređenost i tretman životinja svrstavaju ovaj Zoo vrt među vodeće u ovom delu Evrope. Ovde posetioci mogu da uživaju u posmatranju preko 65 životinjskih vrsta od sitnijih, kao što su tarantule, zmije, ptice, pa do krupnijih sisara, kao što su slon, žirafa itd. , odnosno oko 450 primeraka životinja, koje su smeštene u 40-tak volijera, kaveza ili objekata.

U ovom modernom zoo-vrtu životinje se slobodno kreću, okružene sistemom suvih i vodenih kanala. Pažnju posetilaca svakako privlači jedna od najstarijih građevina u ovom vrtu - Kuća labudova, koja ima oblik srednjovekovnog zamka.

U sklopu Zoo vrta je i botanička bašta, koja predstavlja zbirku mnogih autohtonih vrsta, kao i netipičnih lišćara i četinara (kao što su libanski kedar, džinovska sekvoja i ariš) i više desetina hiljada sadnica sezonskih cvetnica. Mnoge biljke su retke i egzotične (na primer libanski kedar ili džinovska sekvoja). Medju domaćim biljkama, najvredniji su stoletni hrastovi.

Za decu je uređeno igralište i bebi Zoo vrt, gde se mogu pomaziti mladunci životinja. Roditelji mogu da se odmore na brojnim klupama ili bifeu, a decu prepuste čarima velikog igrališta.

Radno vreme: -leti od 9h do 19h -zimi od 9h do 16h.
ZOO vrt Palić
Krfska 4, Palić 24413
tel: 024 / 753 075, 753 094
fax: 024 / 753 303
email: office@zoopalic.co.rs
web: www.zoopalic.co.rs

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail