• Belgrade Beer Fest™
  • Belgrade Beer Fest™

Belgrade Beer Fest™

Belgrade Beer Fest™

Belgrade Beer Fest™ je po prosečnoj poseti najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi. Za 5 dana koliko traje, Festival poseti preko 500.000 ljudi. Ovakvu posećenost Festival ima zahvaljujući svojim osnovnim principima - besplatnom ulazu, izuzetnom muzičkom programu i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova.

Belgrade Beer Fest™ je osnovan 2003. godine. Za trinaest godina postojanja oko 7.200.000 posetilaca moglo je da vidi više od 570 muzičkih nastupa, degustira preko 300 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama.

Festival je dobio mnogobrojna priznanja. Među njima je preporuka britanskog lista "The Independent", koji je Belgrade Beer Fest™ 2005. godine uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. Profesor Dennis Wilcox, u svojoj knjizi "PR Strategies and Tactics" koja se koristi na preko 350 univerziteta širom planete, naveo je Belgrade Beer Fest™ kao pozitivan primer marketinga i PR kampanje. Povodom velike društvene kampanje "Biram da recikliram", čiji su ciljevi bili da se ojača ekološka svest građana i kupe reciklažni kontejneri za beogradske škole, Festival je od marketinškog časopisa "Taboo" dobio 2009. godine nagradu za marketinški događaj godine.

Belgrade Beer Fest™ se zahvaljujući svemu ovome etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Srbije, te kao brend koji radi na promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža.
Preuzeto sa oficijelnog sajta: http://www.belgradebeerfest.com/

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail