B E O G R A D

Beograd Mapa_dobrog_provoda_u_Beogradu Srbija_TOP_10

Beograd Mapa_dobrog_provoda_u_Beogradu Srbija_TOP_10

Beograd, glavni grad Srbije, treći je najveći grad jugoistočne Evrope, posle Istanbula i Atine.U njemu živi nešto više od 1.700.000 stanovnika. Beograd je grad mladih. Više od 40% Beograđana ima između 15 i 44 godine.

Duh Beograda je nešto o čemu će vam svaki Beograđanin rado pričati. Neposredni i raspoloženi za zabavu, mnogi Beograđani će tvrditi da su pravi hedonisti, da znaju sve o dobroj hrani, vinu, muzici. Mnogi to zaista i jesu.

Beograđani se raduju svemu i svačemu, prijatnim razgovorima i dugim šetnjama, ispijanju jutarnje kafe, neradnim danima, raduju se i kada u pekari u kraju pronađu svež, tek ispečen, vruć hleb. Vole da su u pokretu i zbog toga su ulice, šetališta, kafići, restorani, prodavnice uvek pune ljudi. Što je još važnije, Beograđani se raduju svakome. Zato upoznate Beograd upoznajući Beograđane.

Pisac i Nobelovac Ivo Andrić o Beogradu:
"Nebo je nad Beogradom prostrano i visoko, promenljivo a uvek lepo; i za zimskih vedrina sa njihovom studenom raskoši; i za letnjih oluja kada se celo pretvori u jedan jedini tmurni oblak koji, gonjen ludim vetrom, nosi kišu pomešanu s prašinom panonske ravnice; i u proleće kad izgleda da cvate i ono, uporedo sa zemljom; i u jesen kad oteža od jesenjih zvezda u rojevima. Uvek lepo i bogato, kao naknada ovoj čudnoj varoši za sve ono čega u njoj nema i uteha zbog svega što ne bi trebalo da bude."

Izvor:

Turistička organizacija Beograda
Masarikova 5/IX, 11000 Beograd, Srbija
Tel. 011 3061-400
Fax 011 3061-414
PIB: 101513828
Matični broj: 17079085
www.tob.rs
www.tob.co.rs
www.travel-belgrade.com

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail