Subotica i Palić

Subotica Palic Mapa_dobrog_provoda_Subotica-Palic Srbija_TOP_10

Subotica Palic Mapa_dobrog_provoda_Subotica-Palic Srbija_TOP_10

Subotica se nalazi na severu Republike Srbije, duž glavnih evropskih koridora i između dve reke: Dunava i Tise. Izvanredno kulturno nasleđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim. Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Festivali, događaji, koncerti, živopisan kulturni život tokom cele godine su razlog više da posetite ovaj grad. Povrh toga, Subotica nudi puno zanimljivih mesta za odmor i razonodu, kao i za mnogobrojne aktivnosti oko jezera, na ergelama, salašima, u šumama i lovištima.

Palić, jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. Palić uvek nudi nešto novo i neponovljivo, a svake sezone sadržaji na njemu su sve bogatiji. Izvanredni objekti sa početka 20. veka (Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand i Muzički paviljon), prelep park, prepoznatljivo jezero kao i mir i tišina, čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.

Trenutno na Paliću možete odsesti u hotelima visoke kategorije, renoviranim luksuznim vilama izgrađenim u takozvanom "Palićkom stilu" ili mnogim objektima privatnog smeštaja. Odlični restorani i kafići, sportski i rekreativni tereni, tri plaže, termalni bazen, Zoološki vrt, biciklističke i pešačke staze, niz raznovrsnih događaja, dinamičan kulturni život, mogućnosti zabave i dodatni sadržaji čine sveobuhvatnu ponudu turističkog centra Palić.

Izvor:
Turistička organizacija grada Subotice
Trg slobode 1, 24000 Subotica, Srbija
Тel: +381 (0) 24 670 350
Е-mail: office@visitsubotica.rs
Skype: tic.subotica
www.visitsubotica.rs
www.palic.rs
www.meetinsubotica.rs
www.greeters.visitsubotica.rs

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmail